•   Alltid produkter hemma för demo/utlåning
  •   Faktura & delbetalning
  •   Fri frakt
  •   Snabba leveranser
  •  

Chord Company

 

 

Prislista

 

 

Produktinfo

 

De flesta kabeltillverkare i premiumklassen är upptagna med att fundera över vad som påverkar signalen som flyter i kablarna i våra anläggningar. Det gör The Chord Company också, men man har också ett större perspektiv på hur kablarna påverkar våra anläggningar.

De flesta hem är i dag fulla av högfrekventa störningar från mobiltelefoni, bluetooth, våra egna trådlösa nätverksenheter och grannarnas trådlösa nätverk.

Tyvärr är de flesta kablar som används till musikanläggningar inte konstruerade för att hantera dessa nytillkomna störningar. Ett kablage som kanske fungerade fint för några år sedan kanske inte längre duger i dagens störtäta miljö.

De flesta kablar som man kopplar till sin anläggning kommer nämligen att fungera som antenner som suger in störningar i våra förstärkare och våra digitala och analoga signalkällor med hörbart försämrad prestanda som resultat.

Därför konstruerar Chord kablar och kontaktdon för att så lite störningar som möjligt ska ledas in i våra apparater.

Vi demonstrerar gärna skillnaden emellan samma typ av kabel med och utan skydd mot högfrekventa störningar.  Naturligtvis är det inte bara yttre störningar som en bra kabel behöver hantera.  Signalerna som färdas i våra kablar innehåller känslig information som lätt kan störas på olika sätt.

Ledarna bär musiksignalen och de måste tillverkas med precision. De ska ha rätt form och ytan ska ha rätt egenskaper. Ledarmaterialet är förstås viktigt, men det är också viktigt att det matchas med rätt isolationsmaterial och tvärt om. Alla material passar inte med varandra. Det räcker inte att välja två bra material, de ska trivas bra ihop också.

Musiksignalen som färdas i kablarna kan också påverkas av vibrationer, därför har många av Chords kablar vibrationsdämpande konstruktionslösningar.

När man väl har fått fram en bra kabel så gäller det att kontakterna håller måttet. Chord lägger stor möda på att utveckla kontakter som håller samma klass som sina kablar. Kontakter som sedan fästs i kablarna med noggrant utprovade metoder.

Drift & produktion: Wikinggruppen
Produkter
Övrigt