•   Alltid produkter hemma för demo/utlåning
  •   Faktura & delbetalning
  •   Fri frakt
  •   Snabba leveranser
  •  

Lyra

 

 

 

Prislista

 

 

Produktinfo

Det analoga mediet har en förmåga att få oss slappna av, släppa ner axlarna och försvinna in i musiken. Och rätt utfört kan det samtidigt få oss att uppleva det inspelade materialet intimare och mer äkta än något annat format, och med en högre upplösning än digitalt i 16/44. Ja, det är så vi analogälskare känner för vinyl. Om det är rätt eller fel får de som måste ha rätt eller fel bedöma. Vi gillar vinyl helt enkelt. Och förvånas fortfarande över att det fortfarande låter bättre än digitalt.

Lyra bygger sina pickuper till 100% i Japan. Det unika och smått fantastiska med Lyra är deras förmåga att kombinera den japanska traditionen av extrem kvalitet och hantverksskicklighet med nytänkande och banbrytande idéer. Lyra har gång efter gång flyttat fram gränsen för vad som ärmöjligt i den analoga världen. Jonathan Carr som är chefsdesigner står bakom ett flertal stora innovationer och Yoshinori Mishima är mästaren som bygger, kontrollerar och leder tillverkningsavdelningen. Stig Bjorge som leder bolaget lämnade Norge för Japan 1985 för att starta Scan-Tech tillsammans med Jonathan. Ursprungligen byggde de pickuper åt Audioquest, Spectral och Linn (vilka de fortfarande bygger åt), men startade sitt eget varumärke Lyra 1991.

Lyra vill bygga pickuper som läser spåret i vinylen utan förluster och med minimal färgning på vägen. Därför har de valt bort pickuphus i material som trä och sten, för att dessa material har en tydlig resonans som färgar ljudet. Det kan låta härligt från den typen av pickuper, men det är inte Lyras väg. De vill ta till vara på all kraft, dynamik, energi och upplösning i spåret. Där inget finns i vägen och grumlar den musikaliska upplevelsen.

Idag är Lyra en av de stora inom sin konst och respekteras världen över för sin skicklighet och sin förmåga att alltid flytta fram gränsen för vinylmediets potential.

Drift & produktion: Wikinggruppen
Produkter
Övrigt