•   Alltid produkter hemma för demo/utlåning
  •   Faktura & delbetalning
  •   Fri frakt
  •   Snabba leveranser
  •  

Martin Logan

 

 

Prislista

 

 

Produktinfo

Om Martin Logan

Det hela började på 1920-talet när två ingenjörer vid namn Kellogs och  Rice som var anställda på Bell Telephone Laboratories. Till sitt  förfogande hade de ett stort laboratorium där de lyckades  spänningssätta ett membran som på ett kontrollerat sätt rörde sig  mellan 2 poler. Man insåg snart att tekniken skulle behöva stora  membranytor så man sydde ihop tvättade gristarmar och klädde dem  med bladguld. Där och då var elektrostathögtalaren uppfunnen. 

Gristarmarna övergav man rätt snart eftersom de ruttnade och bytte  detta mot en plastfilm. 

I slutet av 1970-talet träffades två herrar vid namn Gayle Martin  Sanders och Ron Logan Sutherland. De två slog sina huvuden ihop och  vidareutvecklade elektrostat tekniken. Det största problemet med  elektrostaterna på den tiden var att panelerna spelade rätt dåligt med  bas, detta var något som Sanders och Sutherland bestämde sig för att  åtgärda. De började exprementera med att  kombinera panelerna med ett traditionellt baselement. Detta ledde slutligen  till att i början på 1980-talet presentera en  hybrid elektrostat högtalare med välvd panel och ett traditionellt baselement. De döpte företaget efter sina mellannamn och resten är som man säger, historia.

Produkter

Martin Logan har idag sitt bredaste utbud någonsin med allt från inbyggnadshögtalare, trådlösa allt-i-ett maskiner, och  subbasar till elektrostathögtalare runt miljonklassen.

Storsäljaren är den kritikerrosade Electromotion, en fruktansvärt prisvärd högtalare med elektrostatpanel och en passiv  bas. Vill man från detta ta ett steg upp så har man en hel drös med elektrostatpaneler med aktiva basar.

I Sverige är Martin Logan mest kända för sina elektrostat högtalare men i hemlandet USA så är de minst lika kända för sina  subbasar. Här kan man med medföljande mjukvara matcha sin subbas till just sitt eget par Martin Logan  elektrostathögtalare.

Drift & produktion: Wikinggruppen
Produkter
Övrigt