•   Alltid produkter hemma för demo/utlåning
  •   Faktura & delbetalning
  •   Fri frakt
  •   Snabba leveranser
  •  

Paradigm

 

 

Prislista

 

 

Produktinfo

Om Paradigm

1982 grundades Paradigm i Toronto av Jerry VanderMarel och Scott Bagby. Paradigms ljudfilosofi bygger på ett påkostat forskningsprojekt, Athena som utfördes i början av 80-talet av Kanadas nationella forskningsråd. Resultatet är bl a ett bredspridande linjärt ljud som inte låter ”högtalare” utan ”verklighetstroget”.

De flesta modellerna byggs fortfarande i deras egna fabrik utanför Toronto. Man gör det mesta "in-house" till och med många av de verktyg som behövs till maskinerna. 

Ett antal patent har tagits genom åren bl a X-PAL, SCHOCK-MOUNT, ART och PPA. Det sistnämnda ”Perforated Phase Alignment” är ett skydd framför elementen som samtidigt fungerar som fasplugg. Återfinns i många aktuella serier.

Produkter

Man har idag ett riktigt brett utbud, man har på senare tid blivit kända i Sverige för sin high-end serie, Persona. Men man har även billigare serier så som den helt färska Monitor SE, där samtliga modeller ligger under 10.000:-.

Man har sedan mitten på 80-talet byggt högtalare för custom integration och man har ett stort utbud av modeller i många olika varianter.

Drift & produktion: Wikinggruppen
Produkter
Övrigt