•   Alltid produkter hemma för demo/utlåning
  •   Faktura & delbetalning
  •   Fri frakt
  •   Snabba leveranser
  •  

Quad

 

 

Prislista

 

 

Produktinfo

Om Quad

Quad grundades så tidigt som 1936 i London under  namnet SP. fidelity sound systems. Redan under  samma år byttes namnet till Acoustical Manufacturing  Co. Ltd. Efter att ha bombats under andra världskriget  så flyttade man sina lokaler till Huntingdon.

Till en början tillverkade man produkter enbart för  hemma-marknaden.

1948 byggdes QA12 och QA12/P vars ljudkvalitet var  överlägsen det mesta som fanns på den tiden. Detta  gjorde att BBC började använda den.

När Lp i stereo började säljas tog Quad fram ett  stereoförsteg med namnet QC22. Efter detta flöt  produktionen på ordentligt och i slutet på millenniet  hade man skeppat ut över 500.000 försteg, slutsteg och integrerade förstärkare.

Inte nog med att man var en hejare på att bygga elektronik så tillverkade man även från slutet av 1949 även högtalare.  Först ut var en CR corner där man använde sig av en elektrostatisk panel för det övre registret. 

1957 släppte man den klassiska ESL, en högtalare som BBC snabbt började använda som monitor i sina produktioner.

ESL har kommit i många olika versioner och de tillverkas än idag.

Produkter

Självklart finns ESL kvar och klassiska QII serien.  Man har även tagit steget in i framtiden med produkter med bluetooth och integrerade dacar.  Man tillverkar även  dynamiska högtalare med banddiskanter. 

Drift & produktion: Wikinggruppen
Produkter
Övrigt