•   Alltid produkter hemma för demo/utlåning
  •   Faktura & delbetalning
  •   Fri frakt
  •   Snabba leveranser
  •  

Rel Acoustic

 

 

Prislista

 

 

Produktinfo

Om Rel

Rel acoustic grundades 1990 av walesaren Richard Edmund Lord.  Richard var trött på de subbasar som fanns ute på marknaden och  började tillverka egna subbasar i ett lite skjul på gården. Rätt så  snart så börjades det ryktas om en walesare som hade byggt något  alldeles speciellt och då satte tillverkning och försäljning igång  rejält. 

Redan från start hade subbasarna den Rel karaktäristiska högnivå  kopplingen då Richard ansåg att det var det som krävdes för att  subbasen skulle integrera bra med högtalarna. Mycket av tekniken  som sitter i dagens Rel utvecklades redan under 1990-talet.

2005 köptes Rel upp av Sumiko i USA och en ny era av modernare  design inleddes. Sumiko såldes under 2014 men innan försäljning  separerades Rel och Sumiko så Rel är idag ett eget bolag. 

Produkter

Rel tillverkar idag vad många anser är världens bästa subbasar. Det många anser är det bästa med Rel är att man kan  använda deras subbasar även till musik. Många andra subbasar på marknaden funkar utmärkt till film men blir lite  långsamma och spelar inte tillräckligt djupt för att egentligen tillföra något till musik. Idag har man 4 olika serier där  insteget är T-serien med priser från 4.000:-. Efter T-serien kommer S-serien som är en kraftfullare serie som spelar både  snabbare och djupare än vad T-serien gör. i S-serien har så sent som nu (början på 2015) fått förökning i form av en riktig  best, 212SE, subbas med inte mindre än 4st baselement. Top of the line är G-serien med 2 olika modeller. Man har även  den vägghängda modellen Habitat 1.

Drift & produktion: Wikinggruppen
Produkter
Övrigt